Vi besöker Ping’s Sakura

39

Affiliate Disclosure: Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar från Amazon eller andra samarbetspartners. Det vill säga när du köper en produkt med hjälp av länkarna nedan får vi provision. men det kostar dig inget extra. Om du köper någon produkt med hjälp av de angivna länkarna tackar vi dig på förhand!


Ping's Sakura
NamnPing’s Sakura
AdressLuntmakargatan 59, 113 58 Stockholm
KökAsiatiskt från Japan & Taiwan
WebPing Sakura
Datum för besök2023-10-27

Inledning

Detta är restaurangen för dig som vill prova lite mer autentisk asiatisk mat, framför allt Hotpot och Yaki (asiatisk grill) och kanske prova att dricka Sake. Inriktningen ligger på Japan & Taiwan men även spår av övriga Asien finns i rätterna.

Vi hade målet inställt på Hotpot, så det är vad detta inlägg kommer att handla om

TD Banner AYR SE 768x150 1

Hitta Hit

Om man någon gång ska använda begreppet ”plättlätt” så är det nog nu
Ett stenkast ifrån T-banestation Rådmansgatan, 5 min promenad

Vårt besök på Ping’s Sakura

På rekommendation hade vi hade bokat bord och det var nog tur det. För även om det var rätt tomt när vi kom (strax efter kl 16) så dröjde det inte länge innan restaurangen var full.

Miljön

Ping’s Sakura är ingen lyxrestaurang, utan en tämligen ordinär asiatisk restaurang. Restaurangen är funktionell, välskött och hemtrevlig. Stämningen är lågmäld och avslappnad.

Det är gott om plats och enkelt att ta sig fram mellan borden, men som synes det är ingen ide du kommer hit för att surfa. Här ligger fokus på maten och samtalet

Ping's Sakura

Maten

Utan tvekan så är det här Ping’s Sakura lägger sitt fokus och lär inte lämna någon besviken.
Som sagt, vi kom för att äta hotpot och hotpot på Ping’s Sakura är minst sagt variationsrik, 11 olika huvudrätter, 4 olika buljonger & ett lång rad såser. Skulle det inte vara nog så kan du addera andra typer av protein till din komposition. Till det serveras ris eller Udonnudlar och grönsaker.
För dig som har svårt att bestämma dig, rekommenderar vi att du läser menyn på webben innan 🙂

Du kan kombinera efter eget tycker och smak, här finns fläsk-, nöt- & vilt-kött. Du kan få såser i olika nivåer av kryddighet.
Vi valde Fläskkarré, Sukiyaki-buljong och ett flertal olika såser, till det valde vi att dricka öl.
Sedan hade vi fest i 2 timmar 🙂

Hotpot

Varje hotpot-sittning är 2.5 timme och det behövs för att i lugn och ro prova alla kombinationer, både dem du själv beställt och grannens 🙂

generic sommar 2023 750x200 adlibris

Alla råvaror är super fräscht och presenteras mycket professionellt och smakfullt.
Dock så saknade vi gaffel som ett bestickalternativ.

Presentation

Dryck

Ping’s Sakura fokus är av förklarliga skäl på Sake, men skulle du inte vara en vän av denna dryck så finns det massa alternativ, så som både svensk och asiatisk öl och alkoholfria alternativ.
För dig som ännu inte provat att dricka Sake, så är detta en bra plats för att få en introduktion till drycker av någon som vet vad dom pratar om.

Service

Servisen på Ping’s Sakura är trevlig och uppmärksam, vi blir omedelbart visade till vårt bord och erbjuds beställa dryck medan vi läser igenom menyn. Alla vet ju att man läser bättre med en öl i handen 🙂
Trots våra något komplicerade önskemål och varianter, så levereras allt korrekt och inom acceptabel tid.

En liten fadäs var dock när vi frågade efter kryddigheten på såserna och fick till svar att servitrisen aldrig hade smakat på dessa såser. Inget svar någon restaurangbesökare vill ha.

Fotgrafiska banner 930*180

Priser

Ping’s Sakura ligger i centrala Stockholm och priserna skall därför jämföras med liknande restauranger. Men med det sagt, Ping’s Sakura är inte någon jättebillig asiatisk restaurang som servera fast food, utan en seriös restaurang som levererar hög kvalitet. Priserna ligger därför i paritet med övriga restauranger i centrala Stockholm.

Huvudrätterna ligger i spannet 250-400kr, en öl 50-100kr

Summering

Vi vill rekommendera er alla, till att ni alla avlägger besök Ping’s Sakura. För en väldigt bra & minnesvärt afton med en asiatisk matupplevelse och kanske lämnar ni med ett utökat kunnande om asiatisk matkultur!
Prisvärt, familjärt och väldigt gott

Vad säger andra som besökt Ping's Sakura
google
Dom verkar alltid vara underbemannade, vilket är tråkigt.
Var redo att tömma plånboken om ni tänker äta här.
google
Mycket gott bemötande, bra råvaror!
google
God mat och de gjorde det extra för att se till att min mamma hade en fantastisk födelsedag!
google
Första gången vi provade Hotpot och det var verkligen över förväntan. Mycket bra service , bra kvalité på råvarorna och en mysig miljö att vistas i. Ett stort plus till servitören som vart förvånad att vi inte åt upp allt. Efter ett par minuter tog vi vårt förnuft till fånga och åt upp.
10/10 hotpots får Pings av oss!

Lämna ett svar

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close